ZomerZondag doet z’n naam eer aan!

zomerzondag-10-6-2012-foto-jaapreedijk
Hadden we mazzel of hadden we mazzel? Zaterdag 9 juni koud en wind, maandag 11 juni pijpenstelen en bliksem, de tussenliggende zondag 10 juni: stralende zon op de eerste ZomerZondag!
De sfeer, het programma, vrienden en families verzameld, het droeg allemaal bij aan een fantastische start. Sommige bezoekers gingen zelfs met een roodverbrande neus naar huis.

De kijk van Reedijk
Wil je nagenieten of kon je niet komen? Kijk dan hier naar de fantastische impressies van fotograaf Jaap Reedijk.

Don Quichot trekt ten strijde in culturele tegenwind
Net als de dolende ridder Don Quichot zijn we ‘dwaze idealisten’ die ook in krappe subsidietijden doorgaan! Je weet, we kunnen je hulp goed gebruiken. De kunstenaars en vormgevers van B-E-N-D-E hebben daarom deze eerste dag een prachtbeeld gemaakt waar je de komende zondagen je bijdrage aan het festival in kunt doen. Onze ‘Don’ galoppeert te paard het park in om met iedereen ten strijde te trekken tegen de culturele tegenwind!

Een paar tips:
 • Spreek af met familie en vrienden en vier Vaderdag of je verjaardag in Het Park.
 • Nodig ook vrienden van buiten de stad uit, stuur deze nieuwsbrief aan hen door.
 • Kom op de fiets of met openbaar vervoer, tramlijn 8 vanaf Rotterdam CS halte Euromast. Is de auto onvermijdelijk? Op zondag kun je gratis parkeren op de Müllerpier (Lloydkwartier) en de G.J. de Jonghweg, beiden op loopafstand van het park.
 • Laat je reacties achter in het gastenboek of op Facebook. Via Twitter hou je elkaar op de hoogte van wat je op de ZomerZondagen meemaakt, de hashtag is #zz12.
 • Draag zelf bij aan het programma, want voor niks gaat alleen die zon op. Dit kan op 3 manieren:
  • Geef Don Quichot je ‘piek voor de muziek’.
  • Koop een zomers souvenir of de serie ZomerZondag- ansichtkaarten bij onze winkel van Sinkel.
  • Haal je drankje, tapas of pannenkoek bij de keet van ‘Camaron’, lekker huisgemaakt ijs bij de kar van ‘Bleij’, of geurige verse koffie bij ‘YOOS wereldse koffie’. Vanaf 13.00 uur staan ze voor je klaar.