Derde ZomerZondag geannuleerd

Heel nat veld

Toen wij deze zondagochtend om 09.30 uur in Het Park Buienradar bekeken was de voorspelling duidelijk: de hele dag regen met in de middag nog heviger buien en een sterk aanwakkerende wind. 09.30 uur is het moment waarop wij starten met opbouwen en de artiesten van heinde en verre vertrekken naar Rotterdam, vandaag zelfs uit Gent, Berlijn en Antwerpen. Met zo'n voorspelling vinden we het logisch dat jij ook niet zo’n trek hebt om te komen. Weinig publiek dus. En met heftige wind is het zelfs link met de verankering van de tenten en podia.

Dus besloten we deze festivaldag te annuleren, en dat doen we niet snel: dit is pas de tweede keer in het 13-jarig bestaan van het festival!! Zo’n beslissing is niet alleen teleurstellend voor het publiek, maar uiteraard ook voor de artiesten en medewerkers en bovendien een gevoelige financiële tegenslag: veel uitgaven en nul inkomsten.

We hebben de annulering getwitterd en op Facebook gezet, en RTV-Rijnmond heeft het bericht in het nieuwsbulletin opgenomen. (Zo zie je maar: meld je aan op Facebook en Twitter, dan hoor je alle nieuws als eerste!)

We denken dat je je wel kunt indenken hoe frustrerend het was toen het om twee uur droog werd. Weliswaar was er nog steeds veel wind en was het koud, maar toch!

Het is niet anders: we gaan op naar de volgende ZomerZondag op 1 juli, en bestellen dubbele ZomerZon!