Stressvrij en duurzaam, vakantie in je eigen stad

foto-2e-nwsbrief-Jaap-Reedijk
Zo ziet vakantie in je eigen stad er uit, foto Jaap Reedijk

Nog 1 dagje en dan is het zover…. morgen zondag 26 mei, de eerste ZomerZondag van 2013 in het Euromastpark. Het worden weer 5 dagen vakantie vieren in je eigen stad! Van de week lazen we in het NRC dat het de nieuwste trend is: een staycation, vakantie met thuisblijven als uitgangspunt, low-budget en stressvrij. Kijk, dan zijn de ZomerZondagen toch al 14 jaar trendsetter! Op www.zomerzondagen.nl zie je alle praktische informatie en uiteraard het programma. Mocht je niet op de fiets of met het openbaar vervoer komen, bij locatie en info lees je ook waar je je auto gratis kan parkeren.

Al het goede komt uit ’t zuiden
Hieronder zie je het programma van morgen: workshops voor kids, een dichterlijk spektakel met kettingzaag, de fijnste kleinste staminée uit België met dit keer een Gentse barman, vurige flamenco als starter op het podium en we sluiten af met een te gekke Louisiana R&B-voodoo band, Gumbo Circus: “A hot and spicy musical gumbo stuffed with swampy grooves!”.

Swamps
Dat het swampy wordt klopt ook nog eens in letterlijke zin: het veld is verzadigd met water, dus trek wel je laarzen aan en neem je klapstoeltje mee, je weet, wij hebben een beperkt aantal stoeltjes, op is op!

Lekker smikkelen
Het veld is er nog niet naar om op een kleedje te picknicken, dus koop je lekkere hapjes bij onze Camion de Camarón, een en al Spaanse vakantiesmaken: albondigas, manchego, Iberico-ham, tortilla, croquetas met spinazie en kaas, champiñones con ajo i pernil. Voor de Hollandse trek: een pannenkoek of een lekkere burger, vega- of 100% rund met alles erop en eraan. De Koffiekever schenkt verse koffie en thee, Camarón heeft lekkere taart om het compleet te maken.

Kom met vrienden en word vriend
Uiteraard hebben wij buienradar en alle weermannen goed gevolgd en wat we gehoopt hadden schijnt uit te komen: morgenmiddag droog, 14 graden en een voorzichtig zonnetje! We zullen die zomer eens even op gang brengen, nodig je vrienden en familie uit, stuur hen deze nieuwsbrief door en word vriend op Facebook!