Bevriend met de weergoden

De Enkhuizer Almanak noemt juni wisselvallig, de ‘weergod zij dank’ valt die wissel tot nu toe voor ons gunstig uit. Afgelopen zondag zelfs veel gunstiger dan voorspelt, wat een weertje was het! De Spotters van CirQ zorgden voor een verfrissend neveltje voor dansers in de zon of merkten kleine details in het publiek groots op.

Spotters
• Spotters actief op het veld, foto Jaap Reedijk

Nieuwe-HaringVaders en nieuwe haring
Aankomende zondag 15 juni is het Vaderdag, dus kunnen kinderen een mooi cadeau knutselen bij Klieder en Klodder of samen met Pa een ingenieuze waterraket bouwen en lanceren bij Roffab. De eindronde van de Stadsinitiatieven heeft Roffab helaas niet gehaald. Uiteraard komen ze alsnog langs op ons festival, spreek ze aan en geef ze wat moral support!

En waar je je vader natuurlijk ook een plezier mee doet (of jezelf!) is een overheerlijke nieuwe haring die je bij onze Walter koopt, vers van het mes en van een kleinschalige kotter.

Tip via Facebook
screenshot-tbv-facebook-updatesAan het einde van de dag zijn wij meestal blij verrast hoe netjes onze bezoekers hun rommel en zelfs die van anderen die het ‘even vergaten’ opruimen. Fijn, want anders lopen wij toch echt zelf na een lange dag werken alsnog blikjes en servetjes te rapen. Alleen die sigarettenpeuken, wist je dat het twee jaar duurt eer dat afgebroken is door de natuur? Dus hier een tip van een bezoeker op onze Facebookpagina: stop je peuk in een leeg blikje, is hij direct gedoofd en je vervuilt er het veld niet mee. En nog een tip wanneer je geen enkele Facebook-update wilt missen: vink ‘meldingen ontvangen’ aan, zie de screenshot hiernaast waar dat op je pagina zit.

Leuke links
Wil je iets meer van de ZomerZondagen - achtergronden weten? Hier lees je een interview met Antoinette van Hattem die je er alles over kan vertellen. En uiteraard neem je even rustig de tijd om het fotoverslag van Jaap Reedijk te bekijken.
Hieronder zie je het uitgebreide programma voor 15 juni, we zijn op de helft!