ZomerZondag 26 juni, 13.00 – 19.00 uur

1-salsadansen-met-Leticia-y-su-Rumbadama

Salsadansen in het gras - Foto: Jaap Reedijk

De laatste ZomerZondag?
Misschien is dit de allerlaatste editie van de ZomerZondagen. Veel van jullie zullen het Antoinette van Hattem, die het festival organiseert, afgelopen zondag hebben horen vertellen.

Het is elk jaar moeilijker om het festival financieel rond te krijgen. Het wisselvallige zomerweer (daar kan helaas niemand iets aan doen) en het grote festivalaanbod in de Rotterdamse weekends hebben grote invloed op het aantal bezoekers en daarmee de inkomsten.

Een hek om het veld waarmee je betaalde entree gecontroleerd in de hand hebt vindt Antoinette geen optie. Het is niet alleen kostbaar om elke zondag op te zetten en af te breken, het doet ook afbreuk aan de sfeer van het festival.

Wat zou wel helpen? De kosten omlaag is één optie. Dat zou kunnen als er bijvoorbeeld vaste voorzieningen in het park kwamen zoals toiletten, een opslagruimte grenzend aan het festivalterrein en vaste aansluitpunten voor stroom en water.

De andere mogelijkheid is de inkomsten omhoog brengen, via het vrijwillig betalen van entree en donaties van extra geldschieters. Bij deze een oproep aan alle bedrijven en fondsen die zich aangesproken voelen dit Rotterdamse festival te behouden: neem contact op! Onze ANBI-status maakt het fiscaal aantrekkelijk.

De toekomst is dus onzeker. Antoinette wil graag verder, maar dan met een financieel gezonde basis. We houden je zeker op de hoogte via onze nieuwsbrief. Lees ook het persbericht dat op 21 juni naar buiten is gebracht. 


Schud je heupen los en gebruik je fantasie
2-Guixot-de-8We vieren in ieder geval nog één ZomerZondag met een uitgebreid programma. We starten op het podium met groovende soul en jazz van the one and only Mrs Hips alias Simone Roerade, muziek waarop iedereen zijn ‘hips’ kan losschudden op de grasdansvloer. Op het veld gebruik je je fantasie en behendigheid bij onze vrienden van Guixot de 8. Zij nemen uit Catalonië hun fantastische installaties mee die lijken op oude volksspelen maar duizendmaal inventiever én leuker zijn!

Guixot de 8 - Foto: Jaap Reedijk


Afsluiten met een feest!
3-Cilia-schminktKinderen laten zich verrassen door wilde dieren uit het struikgewas, of maken bij Klieder en Klodder een magisch bellenblaaspotje. We sluiten af met ‘Musica Vagabunda’ van de achtkoppige band Zorita, een feest met een snufje melancholie... Hier is het volledige programma van 26 juni na te lezen.

Cilia schminkt - Foto: Jaap Reedijk

4-Groepsfoto-ZZ-2016
Het vaste ‘okidoki’team dat op de zondagen zelf alles mogelijk maakt. Bijna iedereen staat erop: behalve de vrijwilligers die op het moment van de foto op ‘hun post’ waren, de webmaster lag net even met een biertje in het gras, de vormgever als altijd stand-by achter zijn scherm en Cilia aan het schminken. Alle okidoki’s enorm veel dank en een dikke zoen van Antoinette!! - Foto: Dick Frederiks

Doen!

  • Betaal € 2,= of meer bij één van de drie toegangspaden, het moge duidelijk zijn dat we dat goed kunnen gebruiken.
  • Stuur deze nieuwsbrief door naar vrienden en familie, nodig ze uit voor de laatste ZomerZondag!
  • Like ons op Facebook voor oproepen en bijzonderheden.